Text Size

19 Jan, 2018

Membru al parohiei si al Bisericii

Sinodul I Ecumenic de la NiceeaA fi membru al Bisericii inseamna a credincios lui Dumnezeu. Toti suntem membrii Bisericii, fie episcopi, preoti, diaconi sau mireni. Exista insa o tendinta in societate de cauta calea cea mai scurta cale, minimul necesar. Insa cand e vorba de un sistem sau de o reteta este usor si bine a simplifica lucrurile, insa in relatie cu persoanele care ne iubesc si pe care le iubim daca aplicam aceeasi principii vom sfarsi in a ne izola si a ramane singuri. Relatia intre persoane este caracterizata de afectiune, grija, respect si responsabilitate. Si noi in relatie cu Dumnezeu si cu semenii avem sentimente de iubire recunostinta si resposabilitate.

 

Biserica Ortodoxa este impartita din cauza distantelor si a limbii in unitati parohiale numite si biserici. Nu exista parohie fara membri si si nici crestini care nu apartin de o biserica. Hristos cand a infiintat Biserica a infiintat-o ca toti cei ce cred in El sa fie membrii Bisericii. Un crestin ortodox, membru al Bisericii, este in mod direct membru al unei parohii ce se mai numeste si biserica locala. De aceea cand ne referim la biserica locala zicem biserica Invierea Domnului din Hayward sau biserica Sfanta Cruce din San Jose. Insa toate aceste biserici sau parohii formeaza Biserica lui Hristos, Trupul lui cel Tainic.

Un membru al Bisericii nu poate avea drept de vot doua parohii.

Biserica este locul Sfant oferit de Credinciosi lui Dumnezeu in care ne restabilim comuniunea cu Dumnezeu, in care ni se iarta pacatele si il ne unim cu Dumnezeu prin Sfintele Taine ale Bisericii. Sunt unii care zic: „ nu este necesar sa fi membru al bisericii(parohiei). Nimeni nu te da afara si oricum cand ai nevoie de un  botez sau cununie sau altceva oricum te primeste”. Da, partial au dreptate, Hristos a spus: „Pe Cel ce vine la Mine nu-L voi scoate afara.” Insa nu este oare acest lucru o fuga de responsabilitate, un refuz de a ne angaja?  Eu intreb: Oare ce fel de membru al unei familii este acela care lasa toata munca in seama altora si el beneficiaza numai de roade. Mai mult cei ce fac asa se lipsesc de multe beneficii. In aparenta castiga, dar de fapt pierd.

Sa luam exemplul Apostolilor. Ei au lasat toate familie, avere, bucurii personale(excursii) si majoritatea dintre ei si-au dat viata pentru Hristos. Si le-a spus Hristos: „Adevarat va spun ca, atunci cind va sta Fiul Omului pe scaunul de domnie al maririi Sale, la innoirea tuturor lucrurilor, voi, care M-ati urmat, veti sedea si voi pe douasprezece scaune de domnie, si veti judeca pe cele douasprezece semintii ale lui Israel.”( Mat.19:28) Iata ce mara rasplata le fagaduieste Dumnezeu

In alta parte Hristos promite tuturor celor ce fac eforturi in a ajuta Biserica care este Imparatia lui Dumnezeu, zicand :"Adevarat graiesc voua: Nu este nici unul care a lasat casa sau femeie sau frati sau parinti sau copii pentru imparatia lui Dumnezeu Si sa nu ia cu mult mai mult in vremea aceasta iar in veacul ce va sa vina viata vesnica." (Lc. 18;29-30). Cine da, lui isi da. Dragostea lui Dumnezeu sa umple de bucurie si sa va ajute sa luati hotararea cea buna.

In Vechiul Testament era o obligatie financiara pentru toti membrii comunitatii evreiesti numita zeciuiala. Fiecare credincios trebuia sa doneze 10% din venituri in fiecare an Templului. In Noul Testament aceasta prescriptie ramane ca o recomandare, insa avem in continuare datoria de sustine si impodobii Biserica dupa puterile noastre.

Trecem cu totii prin greutati de tot felul. Sa-l asezam pe Dumnezeu in viata noastra la loc de cinste. Sa-I cerem ajutorul si El ne va izbavi. Avem o multitudine de rugaciuni in sfintele carti pentru toate nevoile omului: de sanatate, calatorie, pace, somn, reusita la examene, binecuvintarea casei si a masinii… Mantuitorul Hristos ne invata: „Cereti si vi se va da, bateti si vi se va deschide, cautati si veti afla”. Fratilor, va astept cu bucurie.

La Adunarea Generala din 8 Februarie s-a hotarat membria de $150/persoana/an ($12.5/luna) si $300/ familie. Cei ce nu pot sa contribuie, dar vor sa fie membrii bisericii noastre, ii rog sa ma contacteze pentru a face o exceptie in cazul platii membriei. Plata membriei se poate face si in etape dar nu mai mici de $50.

Un motiv in plus pentru plata membriei este Pomelnicul Annual. In parohia noastra pentru un an de zile pomenirea unui suflet (viu sau adormit) se face pentru $3/an, iar pentru membrii bisericii pentru $1,5/an.

Numai membrii parohiei au drept de vot in Adunarea Generala Anuala a parohiei in care se iau prin vot cele mai importante hotarari in ceea ce priveste comunitatea.

Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa facem Voia Lui in toate zilele vietii noastre.

Va multumesc

pr. Octavian

Adunarea Generala Parohiala

Conform Statutului si Regulamentelor Arhiepiscopiei noastre (Blue Book - vezi documentul: Romana Engleza) au drept de vot la adunarea generala membrii care indeplinesc urmatoarele conditii:

Art. 9 sectionea14

a) Pentru a deveni membru cu drept de vot al unei parohii, o persoana crestina ortodoxa, botezata si /sau miruita, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

1. Sa aiba cel putin 18 ani;

2. Sa participe cel putin o data pe an la tainele Spovedaniei si a Impartasaniei, de obicei la parohia la care apartine;

3. Sa fii facut parte si frecventat parohia cel putin sase luni;

4. Sa fii acceptat si aderat la Statutul si Regulamentele Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din America.

5. Sa indeplineasca obligatiile financiare stabilite de catre Congresul Episcopiei si Parohiei

b) O asemenea persoana poate cere formal preotului paroh, sa devina membru cu drept de vot al parohiei. Cu aprobarea preotului si cu acordul Consiliului Parohial, persoana este inregistrata in lista membrilor cu drept de vot al parohiei;

c) Noii membri inregistrati pot exercita dreptul de vot in adunarile parohiei si pot fi alesi in diferite functii ale parohiei;

1) Daca si-au achitat obligatiile financiare stabilite;

2) Daca au fost inregistrati ca atare pentru o perioada de mai mult de sase luni inainte de tinerea Adunarii;

d) Nici o persoana nu poate fi membru votant in doua parohii.

Art. 9 Sectiunea 17 In cazul cand cineva isi pierde membria prin neplata obligatiilor financiare, poate sa fie reintegrat prin plata acestor obligatii pentru anul precedent…. Cel astfel reintegrat poate sa isi exercite dreptul de vot in Adunarea Generala la (30) de zile dupa plata obligatiilor financiare.

Avand in vedere Regulamentul Arhiepiscopiei noastre, va rugam cu dragoste frateasca, sa va achitati cat mai repede obligatiile financiare fata de Biserica pentru a avea drept de vot la Sedinta Adunarii Generale din 25 Ianuarie.

Pr. Octavian si Consililul Parohial.

Amintiri

picniculverii12.jpg

Calendarul zilei

Calendar.pdf

Sfanta Evanghelie

Sfantul Apostol

Sf. Ioan Maximovitch

Sf. Ioan Maximovitch


Inchinarea la Sfintele Moaste ale Sfantul Ioan.

Holy Virgin Cathedral - 6210 Geary Blvd, San Francisco, CA 94121-1822

 

Cine este Sf. Ioan Maximovitch?

Citeste viata Sfantului

Ajuta Parohia

cruce aurie

  1. Rugandu-va pentru mantuirea membrilor si bunastarea ei.
  2. Devenind membru al parohiei.
  3. Devenind membru in Consiliul Parohial.
  4. Sustinand finaciar parohia prin donatii

  5. Donand bani pentru fondul General sau pentru diferitele proiecte.
  6. Organizand Fundraisinguri
  7. Organizand Ora de Cafea.
  8. Folosind programul eScrip.
  9. Cumparand produse de la magazinul bisericesc.
  10. Cumparand online prin portalul parohiei.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi271
mod_vvisit_counterIeri1333
mod_vvisit_counterSaptamana Acesta6333
mod_vvisit_counterSaptamana Trecuta10849
mod_vvisit_counterLuna Acesta26474
mod_vvisit_counterLuna Trecuta45829
mod_vvisit_counterIncepand cu 09/27/20132693148

We have: 52 guests, 1 bots online
Today: Jan 19, 2018

Site Login