Text Size

23 Apr, 2017

Membru in C.P. - conditii

Consiliul Parohial este entitatea care, împreuna cu preotul paroh, executa hotarârile Adunarii parohiale si administreaza afacerile seculare si financiare ale parohiei.


(b) Biserica Creștin Ortodoxă învață între cler și mireni trebuie să existe o cooperare activă pe toate treptele viii bisericești. Deoarece Consiliul Parohial este principalul organism parohial, în realizarea unei asemenea cooperări, nici una din ședințele sale nu trebuie ținută ră de înștiințarea preotului paroh care, fiind conducă torul spiritual al parohiei, trebuie să ia parte la discutarea și solionarea tuturor treburilor privind parohia. Cu toate că preotul este capul parohiei, nu este totuși necesar ca el să prezidez șediele Consiliului  Parohial. De obicei, acestea sunt prezidate de președintele mirean.

Pentru a putea fi numită și aleasă în Consiliul parohial, o persoană trebuie să satisfacă condițiile Secțiunii 14 (c) (ii) de mai sus ale acestui Articol și să fi fost membru înregistrat al parohiei pentru cel puțin șase (6) luni înainte de alegerea sa.


În afară de calificările tehnice de mai sus, Comitetul de Numire va trebui să numeas iar Adunarea Generală va trebui să aleagă în Consiliul parohial numai acei membri care se împărtășesc cu regularitate cu Sfintele Taine, care lucrează activ pentru prosperitatea spirituală și materială a parohiei, vădind o puternică dorință de a spori Sfânta Biseri Ortodoxă a lui Dumnezeu.

Atât numirea cât si alegerea în Consiliul Parohial nu trebuie acordate nici unui membru care se spovedește, postește și se împărtășește doar foarte rar cu Sfintele Taine, care nu vine cu regularitate la slujbele religioase ale parohiei, care promoveaz ă fărâmițarea și destrămarea unităiti parohiei, sau care lipsește de la alegerile pentru Consiliul Parohial fără un motiv bine întemeiat.

 

 


Amintiri

picniculverii18.jpg

Calendarul zilei

Calendar.pdf

Sfanta Evanghelie

Sfantul Apostol

Sf. Ioan Maximovitch

Sf. Ioan Maximovitch


Inchinarea la Sfintele Moaste ale Sfantul Ioan.

Holy Virgin Cathedral - 6210 Geary Blvd, San Francisco, CA 94121-1822

 

Cine este Sf. Ioan Maximovitch?

Citeste viata Sfantului

Ajuta Parohia

cruce aurie

  1. Rugandu-va pentru mantuirea membrilor si bunastarea ei.
  2. Devenind membru al parohiei.
  3. Devenind membru in Consiliul Parohial.
  4. Sustinand finaciar parohia prin donatii

  5. Donand bani pentru fondul General sau pentru diferitele proiecte.
  6. Organizand Fundraisinguri
  7. Organizand Ora de Cafea.
  8. Folosind programul eScrip.
  9. Cumparand produse de la magazinul bisericesc.
  10. Cumparand online prin portalul parohiei.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi752
mod_vvisit_counterIeri883
mod_vvisit_counterSaptamana Acesta5758
mod_vvisit_counterSaptamana Trecuta8699
mod_vvisit_counterLuna Acesta25615
mod_vvisit_counterLuna Trecuta41567
mod_vvisit_counterIncepand cu 09/27/20132261412

We have: 55 guests, 2 bots online
Today: Apr 23, 2017

Site Login