Text Size

19 Jan, 2018

People in Need


People in need – Iubirea Aproapelui

Iubiti credinciosi, Domnul nostru Iisus Hristos, ne indeamna: “Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot cugetul tau si cu toata puterea ta si pe aproapele tau, ca pe tine insuti.” (Marcu 12:30-31)

Porunca iubirii in satul romanesc, a fost respectata cu multa atentie. Este un mod normal de a trai.  Comunitatea ramaneasca, traieste si azi in multe parti ale Romaniei, cu aceasta normalitate in a fi alaturi de fratele tau si la bine si la greu. In Ardeal, in satul bunicilor mei, cand era o nunta, tot satul era anuntat cu 3 saptamani inainte, asa numitele vestiri. Poate ca nu tot satul era invitat la nunta, insa cu toti se bucurau de casatoria tinerilor. La fel si la durere. Cand cineva adormeaintru Domnul tot satul participa la rugaciunile inmormantarii. Nu se cuvine ca acest simt al unitatii sa se piarda. Avem nevoie sa fim impreuna si la bine si la greu. Este este firesc, pentru noi crestinii sa intindem o mana de ajutor si sa-l mangaiem pe cel intristat. Asa cum a fost cazul d-nei Elena Nicolae pentru care din partea comunitatii romanesti din Bay Area, s-a colectat o suma de mai bine de $10,000.00. Pe langa aceasta colecta stiu cateva familii care s-au ocupat de toate detaliile trasportului trupului d-nei Elena in Romania. Dumnezeu sa le rasplateasca si Dumnezeu sa o odihneasca pe d-na Elena!

Stiu ca fiecare dintre noi contribuim in mod individual si ajutam pe toti cei stramtorati. Insa uneori se petrec in mijlocul nostru tragedii care cu putina dragoste s-ar transforma in prilej de bucurie. Mantuitorul ne mai invata: „Tu insa, cand faci milostenie, sa nu stie stanga ta ce face dreapta” (Matei 6,3). Asta inseamna: sa nu pomenim nimanui despre faptele bune pe care le facem pentru a nu cadea in pacatul mandriei. Este bine ca toata dragostea pe care o daruim celor in nevoi sa fie cat mai tainica, insa de asemenea e nevoie de  structura organizata a bisericii prin care sa putem implica cat mai multe persoane intr-un program organizat prin care sa beneficiem de toate resursele si informatiile care sunt disponibile. La propunerea unei bune crestine din parohia noastra, vom incerca sa largim activitatea proiectului People in Need, in scopul de a fi alaturi de fratii nostri din Bay Area si printr-o diversificare a activitatilor noastre.

Multi crestini din comunitate au nevoie uneori de asistenta in:

- procurarea de alimente,

-vizite la doctor,

-mici reparatii casnice,

-macar din cand in cand sa fie adusi la sfanta biserica pentru Sfintele Slujbe,

-sfaturi in legatura cu emigrarea,

-abuzuri in familie,

-adapost peste noapte,

-sa li se duca celor bolnavi din comunitate in fiecare duminica anafura de la Sfanta Liturghie,

-ajutor in baby siting (in situatii de urgenta)

-si practic orice fel de ajutor care implica in mod special dedicarea unui interval de timp, un pic de efort si multa, multa dragoste.

Cu participarea cat mai activa din partea dumneavoastra vom incerca sa creem 2 liste:

1) Lista People in need.

La aceasta lista, va rog, sa ma ajutati sa adaugam persoanele din urmatoarele categorii: pensionari (in special care sunt departe de familie), mame ce-si cresc singure copilul (copii), persoane bolnave, persoane ce au nevoie temporar de asistenta financiara (si-a pierdut slujba), etc.

Va rog sa faceti propunerile dumneavoastra la adresa: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Va rog sa cereti acordul persoanelor inainte de a le propune. Este mai mult vorba de a oferii sprijin si dragoste celor aflati la nevoie.

2) Lista Voluntarilor.

Persoanele care se ofera sa ajute cu dragostea lor pe cei aflati in diferite nevoi si necazuri, va rog sa-mi trimitei un email la ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ). Bine ar fi sa fim toti inscrisi pe aceasta lista. Cei ce doriti sa participati pe aceasta lista va rog sa-mi precizati:

a)   Ce fel de ajutor ati dorii sa oferiti?

b)   Cate ore pe luna/saptamana sunteti disponibil?

c)    Doriti sa participati si cu donatii in bani, mancare, imbracaminte, jucarii, etc. ?

d)   Daca nu ne cunoastem, va rog sa-mi dati toate informatiile de contact pe care considerati ca ar fi bine sa le avem (telefon, email, adresa, etc.). V-as ruga sa va ne spuneti. cateva randuri despre dumneavoastra, pentru a ne cunoaste cat mai bine.


Vom face tot posibilul sa evitam persoanele, care, poate vor incerca sa abuzeze aceasta activitate. Informatiile personale vor fi pastrate cu cea mai mare discretie, la fel si diferitele activitati care vor avea loc. Totusi, pentru a incuraja participarea cat mai activa in acest program, cu acordul persoanelor implicate, dorim sa  publicam fotografii, diferite activitati si impresiile celor implicati in acest proiect al dragostei de aproapele.


Suport Financiar

Este posibil ca in anumite situatii sa fie nevoie si de asistenta financiara. Cei ce doriti sa sprijiniti in acest fel, va rog sa-mi trimiteti un email ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ) la care sa-mi precizati cu ce frecveta si cu ce suma ati dorii sa contribuiti. Puntem stabili chiar o plata lunara.

Va rog sa trimiteti cecul dv. la adresa:

26050 Kay Ave.

Hayward, CA

94545

Cu mentiunea: P. N. – iubirea aproapelui.

(Mentiune: P.N.= people in need)


Cosul de  Craciun

Pentru sarbatoarea Nasterii Domnului am dorii sa pregatim un cos cu daruri (mancare, icoane, carti, flori, etc.) pentru persoanele ce vor fi propuse pe lista People in Need.

Daca cineva doreste sa contribuie financiar la acesta activitate va rog sa trimiteti darul dumneavoastra la adresa:

26050 Kay Ave.

Hayward, CA

94545

Cu mentiunea: P.N. – Cosul de Craciun.

Mentiune: P.N.= people in need.

Va multumesc pentru rabdarea cu care ati citit acest mesaj si astept emailul dumneavoastra


Dumnezeu si Maica Domnului sa va binecuvinteze!


Pr. Octavian Mahler

Amintiri

picniculverii44.jpg

Calendarul zilei

Calendar.pdf

Sfanta Evanghelie

Sfantul Apostol

Sf. Ioan Maximovitch

Sf. Ioan Maximovitch


Inchinarea la Sfintele Moaste ale Sfantul Ioan.

Holy Virgin Cathedral - 6210 Geary Blvd, San Francisco, CA 94121-1822

 

Cine este Sf. Ioan Maximovitch?

Citeste viata Sfantului

Ajuta Parohia

cruce aurie

  1. Rugandu-va pentru mantuirea membrilor si bunastarea ei.
  2. Devenind membru al parohiei.
  3. Devenind membru in Consiliul Parohial.
  4. Sustinand finaciar parohia prin donatii

  5. Donand bani pentru fondul General sau pentru diferitele proiecte.
  6. Organizand Fundraisinguri
  7. Organizand Ora de Cafea.
  8. Folosind programul eScrip.
  9. Cumparand produse de la magazinul bisericesc.
  10. Cumparand online prin portalul parohiei.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi233
mod_vvisit_counterIeri1333
mod_vvisit_counterSaptamana Acesta6295
mod_vvisit_counterSaptamana Trecuta10849
mod_vvisit_counterLuna Acesta26436
mod_vvisit_counterLuna Trecuta45829
mod_vvisit_counterIncepand cu 09/27/20132693110

We have: 26 guests, 1 bots online
Today: Jan 19, 2018

Site Login