parohia Invierea Domnului Casa Romana biserica ortodoxa romana Hayward

Parohia Ortodoxa Romana Invierea Domnului din nordul Californiei, slujeste comunitatea romaneasca din imrejurimile orasului Hayward, San Francisco si este situata la adresa: 26050 Kay ave Hayward CA 94545. Saptamanal membrii Parohiei Invierea Domnului primesc prin email Buletinul Parohial. In cuprins gasiti: Evanghelia saptamanala, Apostolul saptamanal,  cuvant de invatatura al parintelui, Sfaturi duhovnicesti legate de perioada calendaristica , etc. Acest Buletin poate fi copiat online sau primit prin lista de distributie a parohiei noastre. Toate anunturile ce apar la rubrica Mica Publicitate apar gratuit si in Ziarul Miorita, cu care parohia noastra are o relatie strasa de colaborare. Daca doriti sa va fiti informati saptamanal despre activitatile duhovnicesti si sociale din parohia si comunitatea romaneasca, va rugam sa trimiteti emailul dumneavoastra. Va invitam sa explorati site-ul nostru si sa ne faceti recomandarile dumneavoastra referitor la ceea ce ati dorii sa gasiti cititi si vizionati.

pr. Octavian

Mai mult...
Sfantul BotezBotezul este Taina prin care omul primeste iertare de pacatul stramosesc si de pacatele personale. Cel care este botezat este cufundat in apa de trei ori in numele Sfintei Treimi (cele trei cufundari, simbolizeaza cele trei zile petrecute de Hristos in mormant). Prin aceasta cufundare are loc moartea omului celui vechi si renasterea la o noua viata.
Botezul este conditia absolut necesara pentru primirea celorlalte Taine. Primitorii botezului sunt toti cei nebotezati, indiferent de varsta sau de sex, care doresc sa se curateasca de pacatul stramosesc si sa devina membrii ai Bisericii lui Hristos.
Ce trebuie sa indeplineasca primitorii botezului
In cazul in care se boteaza un adult, i se cere acestuia: dorinta de a primi botezul, credinta, pocainta si cunoasterea elementara a adevarurilor de credinta.

Mai mult...

Sfanta ImpartasaniePrin Taina Sfintei Impartasanii sau Cuminecături, sub chipul pâinii si al vinului, crestinul, primeste însusi Trupul si Sângele Mântuitorului Iisus Hristos spre iertarea păcatelor si spre viata de veci. Această Sfântă Taină se mai numeste si Sfânta Euharistie ceea ce înseamnă multmnire, pentru că atunci când a asezat-o, la Cina cea de Taină, Mântuitorul Hristos a multumit Părintelui ceresc înainte de a frânge pâinea si a o da sfintilor apostoli. Dar ea este si o jertfă de multumire către Dumnezeu adusa de Sfanta Biserică, de credinciosii ei, prin episcop sau preot. Sfânta Impărtăsanie ii uneste pe credinciosi cu Mantuitorul Iisus Hristos, dar îi uneste si între ei prin aceeasi credintă si prin dragoste crestinească ; ei sunt una si aceeasi obste crestinească în fata aceluiasi sfânt altar, împărtăsindu-se de toate darurile dumnezeiesti din unul si aceiasi potir. Sfânta împărtăsanie nu este numai o Taină, ci si o jertfă reală, nesângeroasă, adusă lui Dumnezeu, Jertfa trupului si a sângelui lui Iisus Hristos.

Mai mult...

Sfanta SpovedanieEste Taina în care Dumnezeu iartă, prin duhovnic, păcatele crestinilor care se căiesc sincer si le mărturisesc la scaunul spovedaniei, în fata preotului. Se numeste pocăintă, pentru că cel ce o primeste trebuie să regrete în mod sincer, păcatele săvârsite si mărturisite preotului duhovnic; mărturisire sau spovedanie, întrucât crestinul îsi mărturiseste păcatele în fata preotului; al doilea Botez, pentru că prin ea se spală păcatele întocmai ca prin Taina Botezului; iertare, dezlegare, pentru că prin ea se dezleagă păcătosul de legătura păcatelor. Mântuitorul Hristos a iinstituit această Taină sfintilor Săi apostoli când le-a spus : "Oricâte veti lega pe pământ, vor fi legate si in cer si oricâte veti dezlega pe pământ, vor fi dezlegate si in cer" (Matei XVIII, 18; XVI, 19). Si după Sfânta Înviere, arătându-Se apostolilor le-a zis : «Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl vă trimit si Eu pe voi. Si zicând aceasta, a suflat asupra lor si le-a zis :

Mai mult...

masluTaina Maslului este lucrarea sfântă, săvârşită în numele Sfintei Treimi, de către preoţii Bisericii, prin care se împărtăşeşte credinciosului bolnav harul nevăzut al tămăduirii sau uşurării suferinţelor trupeşti, întărirea sufletească, iertarea păcatelor. Partea văzută consta din ungerea cu untdelemn sfinţit, după ce s-a invocat prin rugăciuni speciale mila lui Dumnezeu prin puterea Sfântului Duh asupra celui bolnav. Prin Taina Sfântului Maslu se dobândeşte nu numai tămăduire de bolile trupului, ci şi iertarea păcatelor, se poate face maslu nu numai pentru cei bolnavi, ci şi pentru cei sănătoşi şi nu numai o singură dată, ci de mai multe ori. Despre practicarea acestei sfinte Taine ne vorbeşte sfântul Iacov : "Dacă este cineva bolnav, să cheme pe preoţii Bisericii

şi să se roage pentru el, după ce-l vor unge cu untdelemn în numele Domnului. Rugăciunea făcută cu credinţă va izbăvi pe cel bolnav şi Domnul îl va vindeca, iar dacă a făcut păcate îi vor fi iertate... Mare putere are rugăciunea celui fără de prihana..." (Iacov, 5, 14-16)


Mai mult...
Sfanta Cununie Cununia este Taina in care, unui barbat si unei femei ce se unesc liber in casatorie, li se da prin preot harul Sfantului Duh. Cei doi devin prin aceasta Taina un singur trup. Casatoria ca legatura pe viata intre un barbat si o femeie, se intemeiaza pe faptul ca numai impreuna alcatuiesc umanitatea completa.

Savarsitorul Tainei este episcopul sau preotul. Primitorii sunt doi crestini ortodocsi de sex diferit, care nu se afla intr-un grad de rudenie apropiat. Cei care urmeaza sa se casatoreasaca trebuie sa dovedeasca preotului ca au botez valid si ca au indeplinit conditiile pe care le prevede statul pentru incheierea casatoriei civile.

In vechime, Casatoria se savarsea dupa Liturghia de duminica. La acest eveniment, participa intreaga comunitate. Astazi, cununiile sunt savarsite sambata. Practica din prezent este necanonica, pentru ca petrecerile tin pana duminica dimineata, lucru care nu mai face posibila participarea credinciosilor la Liturghia de duminica. Indicat este ca ele sa fie savarsite duminica.
Mai mult...

Biserica Ortodoxa ne invata ca moartea este despartirea sufletului de trup. Sfanta Scriptura (Biblia) arata ca atunci cand "omul merge la locasul sau de veci", trupul trebuie "sa se intoarca la pamant cuma a fost, iar sufletul sa se intoarca la Dumnezeu Care l-a dat" (Eccleziastul 12, 5-7). Bogat sau sarac, rege sau rob, intelept ori analfabet, toti parasim aceasta viata intr-o zi si ne prezentam inaintea lui Dumnezeu Care ne va judeca, randuindu-ne rasplata cuvenita. Dar, legatura celor morti cu cei vii nu inceteaza, ci ea se mentine prin rugaciune neincetata pe care Biserica o face pentru sufletele raposatilor, pastrand comuniunea de iubire si nadajduind in invierea tuturor la sfarsitul veacurilor

Cand un crestin a murit, rudele acestuia de multe ori trec prin momente de deruta, intrucat apar pareri si traditii diferite in legatura cu datinile ce inconjoara ceremonia inmormantarii.


Mai mult...

Izvorul tamaduiriiSfestania este denumirea populara pentru slujba Aghiasmei mici sau Sfintirea cea mica a apei. Preotul poate savarsi aceasta slujba fie in biserica, fie in casele credinciosilor. Termenul "aghiasma" vine de cuvantul grecesc "aghiasmos", care isi are originea in cuvantul "aghios"(sfant).  "Aghiasmos" se poate traduce si ca slujba de sfintire, dar si ca apa sfintita. Astfel, atunci cand spunem "voi face o aghiasma", intelegem slujba, iar cand spunem "voi bea un pic de aghiasma", ne referim la apa sfintita. E de dorit ca toti cei care locuiesc in casa in care se va savarsi sfestania, sa se spovedeasca si sa se impartaseasca. Pentru slujba sfestaniei, crestinul trebuie sa aseze o masuta orientata spre rasarit, pe care va pune: un vas cu apa curata, un pahar cu ulei curat, un betisor infasurat la unul din capete cu vata, lumanari, tamaie si busuioc. Pe aceeasi masa preotul va aseza Sfanta Evanghelie, Sfanta Cruce si Agheasmatarul.

Mai mult...
Text Size

20 Jan, 2018

Buletinul Parohial

Duminica dupa Botezul DomnuluiD. Dupa Botezul Domnului
Citeste Buletinul Parohial
clickPDF... clickSWF

Programul Saptamanal

Sambata

18:00 Sf. Vecernie (19:30 - in cursul saptamanii)

Duminica

8:30 Sf. Utrenie

9:30 Acatistul Maicii Domnului

10:00 Sf. Liturghie

Sfintirea Caselor la Boboteaza

In data de 6 ianuarie in Sfanta noastra BisericaBoboteaza, vom savarsi Slujba Bobotezei. Imediat dupa Sfintirea Aghiasmei Mari (Apa Sfintita), voi incepe sa binecuvantam casele celor ce doresc sa ma invite.

Nu se cuvine preotului sa mearga la casele unde nu este invitat si de aceea va rog sa raspundeti la acest email precizand:

- Adresa locuintei dv. si nr. de tel. la care v-as putea gasi.

- Zilele si timpul preferat de dv.
- Cu ingaduinta dumneavoastra, voi incerca sa imi organizez sfintirea caselor pentru a avea un traseu cat mai eficient si mai rapid.
- Rugamintea mea este ca toate donatiile dumneavoastra sa fie facute prin Check si adresate parohiei: Holy Resurrection Parish. Mentionati la memo va rog: Boboteaza.


Vezi ANUNTUL BOBOTEZEI si  DETALII ORGANIZATORICE

Daca doriti Sfintirea Casei de Boboteaza va rog sa ma CONTACTATI

pr. Serafim Rose Din Cartea Facerii
După cronologia biblică, pământul are cam 7500 de ani vechime; dar după evolutionisti ...

Sf. serafim de Sarov` Care este scopul vietii crestine?
“Domnul mi-a aratat” spuse marele Staret, “ca in copilarie ati avut o puternica dorinta ...

Mai mult

Sf. Ignatie Brancianinov Cand va fi a doua venire a Domnului?

„ Veti vedea pe Fiul Omului sezand de-a dreapta puterii si venind pe norii cerului. (Ev. Mt. 26,64)

Cuv. Paisie AghioritulDragostea de mama
Mama îşi iubeşte copiii mai mult decât pe ea însăşi. Rămâne flămândă pentru a-şi hrăni ...

De ce nu a îngăduit Dumnezeu omului să zboare? De ce omul nu se poate teleporta?

Mobilitatea oamenilor Zbora crescut enorm în ultimele secole dar problemele esențiale ale lumii sunt aceleași. Omul caută și astăzi ca și acum câteva sute sau mii de ani să fie fericit, apreciat. Omul caută să cunoască întreaga creație văzută și nevăzută, dorește să dobândească toate deprinderile și să depășească toate barierele știute de el. E în firea noastră să vrem tot, să știm tot să putem tot, căci Dumnezeu a sădit chipul Său în noi, El Cel ce face tot ce vrea și poate tot ceea ce gândește și nimic nu e cu neputință pentru Atotputernicia Lui.
Omul, conștient sau nu de acest lucru, vrea să se asemenea Creatorului, acționează instinctual (adică prin firea lui zidită în Dumnezeu) și vrea să nu aibă limite în tot ceea ce caută, cunoaște, crează și iubește.
Și totuși omul are în el însuși atâtea limite, trupul dar și sufletul fiindu-i piedică pentru multe din dorințele lui. Dar aceste limite sunt doar temporare, consecințe ale căderii omului în păcat și ale depărtării lui de Dumnezeu. Cu cât ne vom apropia de Dumnezeu mai mult, și El va trăi în noi, cu atât vom putea să fim ca El - împreună cu El, și toate limitele trupești și sufletești din noi vor pieri.


Dumnezeu Însuși, Tatăl cu Fiul și cu Duhul Sfânt, vine în sufletul nostru și își face sălaș în noi atunci când ne împărtășim cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos, și când facem voia Lui: "Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu, şi Tatăl Meu îl va iubi, şi vom veni la el şi vom face locaş la el." (Ioan 14, 23). Când Dumnezeu e în noi, toate le putem face cu puterea Dumnezeirii, și cum Dumnezeirii nu îi este nimic cu neputință, atunci și noi cu El putem face orice.
Putem zbura, putem fi în mai multe locuri în același timp, putem traversa spațiul într-o clipită fără efort, putem trece prin ușile încuiate, putem merge pe apă, putem sonda cu mintea cele mai adânci taine ale Universului și ale lumii nevăzute a îngerilor, putem orice este în Adevăr.
De ce păsările zboară și noi nu zburăm? De ce îngerii zboară și noi nu zburăm? Care este motivul pentru care Dumnezeu a hotărât ca omul să depășească spațiul mai anevoios ?
În primul rând ar fi bine să ne reamintim că din întreaga creație, o singură făptură văzută se împotrivește mai mult sau mai puțin lui Dumnezeu: omul. Restul, tot ceea ce este creat de Dumnezeu acționează după voia Lui, prin firea lor: animalele, păsările, peștii, mare, râurile, vântul, vulcanii, plăcile tectonice, atomii, forțele electromagnetice, soarele, luna, furnicile, albinele, pescărușii... și așa mai departe.
Păsările și insectele zboară dar prezența lor pe cer (în aer) și deplasarea lor este armonioasă, și are o rațiune în Adevăr. Ce-ar face omul dacă ar zbura? De fapt către ce ar zbura omul?
Cu mintea păcătoasă pe care o avem, zborul nostru s-ar îndrepta mai întâi lacom către dobândirea celor lumești. Gândiți-vă! Am zbura ca să ajungem mai repede la cele ce ne desfătează pântecele! Am zbura ca să dobândim aurul, argintul, petrolul și toate bogățiile acestei lumi. Am zbura ca să cucerim și să stăpânim teritorii ce nu sunt ale noastre. Am zbura pentru a fugi de cei pe care i-am înșelat, dezamăgit, păcălit sau întristat. Am zbura fugind de responsabilitatea familiei și a serviciului, căutând plajele însorite ale acestei lumi. Am folosi zborul ca să spionăm, ca să căutăm complici la capătul lumii împotriva dușmanilor noștri. Am zbura pentru a ajunge mai rapid la femeia frumoasă a aproapelui nostru. În zborul nostru, în fuga noastră după cele lumești ne-am ciocni unii de alții, și văzduhul ar fi un haos și mulți s-ar lovi și ar cădea și căderile lor ar fi mortale, căci ar cădea de sus. Luptele pe pământ, așa cum sunt astăzi, duc la căderi ușoare, mai lesne de vindecat și de scăpat din moarte.
Da așa este, omul ar zbura și pentru a-și liniști sufletul, cum zice psalmistul: "Cine-mi va da mie aripi ca de porumbel, ca să zbor şi să mă odihnesc?" (Ps. 54, 6). Omul ar zbura și pentru a cunoaște lumea, pentru a se minuna de Creația lui Dumnezeu. Așa este, omul ar zbura pentru a depăși mai repede spațiul în dorul lui către cel iubit. Omul ar zbura și către Ierusalim, și către Insula Eghina și către Nea Makri... Omul ar zbura și ca să-mbrățișeze pescărușii, și ca să stea pe vârfurile munților în contemplație... Ar fi oameni al căror zbor ar fi în Adevăr și după Adevăr.
Dar punându-le pe cele de mai sus în balanță, Dumnezeu a hotărât că deocamdată e mai bine omului să nu poată zbură prin sine însuși. Și totuși omul zboară cu avioanele, deși mobilitatea lui și a bogățiilor lui e mult limitată de acest zbor. Spre ce zboară oamenii astăzi? În general tot către poftele trupului, tot către voia omului cea depărtată de Dumnezeu, tot pentru a dobândi averi, faimă, putere și plăceri...
De ce nu se poate teleporta omul? De ce omul prin gândul lui nu ar putea să dispară din locul în care e și să apară peste o fracțiune de secundă în alt loc al acestei lumi?
Tot din cauza nestatorniciei minții lui. Din cauza răutății și perversiunii minții lui. Să ne întrebăm inimile și să vedem unde am vrea să ne teleportăm acum dacă s-ar putea? Și ar fi destui care și-ar dori să se teleporteze în casele celor faimoși, în dormitoarele femeilor frumoase sau a bărbaților frumoși, în cancelariile celor puternici, în vistieriile celor bogați, în locurile interzise, în spațiile intime ale vieții de familie ale altor oameni.
O! ce nebunie ar fi pe acest pământ și ce haos dacă toți am dispărea și am apărea unde am vrea și când am vrea! Ar fi o permanentă fugă a omului dintr-un loc în altul după faimă și plăceri, și nimic statornic nu ar fi în viața lui. Relațiile între oameni nu ar cunoaște stabilitate și consecvență ci ar fi un haos de dimineață până seara... Omul n-ar mai avea casă ci ar fi mereu "pe drumuri" între gândurile lui păcătoase, doar doar ar obține ce ar vrea. Dacă omul ar putea zbura și dacă s-ar putea teleporta ar fi cu mult mai greu să-și întemeieze o familie, să fie serios într-o relație cu aproapele său, să aibă o casă / un loc în lumea aceasta.
E mult mai folositor pentru omul păcătos, cu mintea în afara lui Dumnezeu, să depășească spațiul mai cu anevoie pentru că ceea ce caută omul este înlăuntrul lui, în inima lui. Depășirea spațiului cu anevoie este un indiciu puternic al Creatorului pentru om, că ținta vieții lui e mult mai aproape, că locașul bucuriei lui e înimă, nu în lume.
Viteza mică de deplasare a omului în Creație, arată că spațiul pe care trebuie să-l depășească constant zi de zi, este de la minte la inimă în propia sa ființă, și acolo în inima lui îl va găsi pe Dumnezeu, Cel pe care inimile noastre-L caută neîncetat, conștienți sau nu de asta.
La ce mi-ar folosi de aș călători cu viteza luminii în Univers dar pe Dumnezeu în inima mea nu l-am aflat niciodată?
"Pentru că ce-i va folosi omului, dacă va câştiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde?" (Matei 16, 26)
De ce nu a îngăduit Dumnezeu omului să zboare? De ce omul nu se poate teleporta? Ca să ajungă mai ușor în inima sa!
Dar va veni o vreme, când cei care se îmbogățesc în Dumnezeu să poată toate, așa cum Sfântul Efrem astăzi e prezent în același timp în multe inimi, în multe gânduri, în multe biserici, în multe rugăciuni... și răspunde tuturor în același timp. Atributele Dumnezeirii vor deveni și atributele umanității așa cum se întâmplă în Dumnezeu-Omul Iisus Hristos.
Astăzi Maica Domnului, Sfântul Nectarie, apostolii și toți sfinții pot fi prezenți oriunde vor într-o clipită, pot fi prezenți în mai multe locuri în același timp.
Tot ceea ce avem și suntem sunt destule viețuirii noastre în Dumnezeu, iar dacă va veni o vreme când ceva ne va opri să ne îmbogățim în El, El ne va dărui.
Slavă Ție Doamne, slavă Ție!


 

Amintiri

picniculverii58.jpg

Calendarul zilei

Calendar.pdf

Sfanta Evanghelie

Sfantul Apostol

Sf. Ioan Maximovitch

Sf. Ioan Maximovitch


Inchinarea la Sfintele Moaste ale Sfantul Ioan.

Holy Virgin Cathedral - 6210 Geary Blvd, San Francisco, CA 94121-1822

 

Cine este Sf. Ioan Maximovitch?

Citeste viata Sfantului

Ajuta Parohia

cruce aurie

  1. Rugandu-va pentru mantuirea membrilor si bunastarea ei.
  2. Devenind membru al parohiei.
  3. Devenind membru in Consiliul Parohial.
  4. Sustinand finaciar parohia prin donatii

  5. Donand bani pentru fondul General sau pentru diferitele proiecte.
  6. Organizand Fundraisinguri
  7. Organizand Ora de Cafea.
  8. Folosind programul eScrip.
  9. Cumparand produse de la magazinul bisericesc.
  10. Cumparand online prin portalul parohiei.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi463
mod_vvisit_counterIeri1544
mod_vvisit_counterSaptamana Acesta8069
mod_vvisit_counterSaptamana Trecuta10849
mod_vvisit_counterLuna Acesta28210
mod_vvisit_counterLuna Trecuta45829
mod_vvisit_counterIncepand cu 09/27/20132694884

We have: 36 guests online
Today: Jan 20, 2018

Caritate Ortodoxa

I.O.C.C.

IOCC, in the spirit of Christ’s love, offers emergency relief and development programs to those in need worldwide, without discrimination, and strengthens the capacity of the Orthodox Church to so respond.

Site-uri Ortodoxe

razboi intru cuvant

crestin ortodox

Ortodoxia.md

Ortodox Radio-TV

Ancient Faith Radio

Trinitas TV

radio trinitas

ortodox radio

Site Login