Slide Invierea Domnului Parohia Ortodoxa Vino sa vezi! Parohia Invierea Domnului Hristos a Inviat! Adevarat a Inviat "Vino în Biserica lui Hristos! Ca să înveţi ce este inocenţa şi puritatea, ce este blândeţea şi ce este iubirea. Vei afla care este rostul tău în lume, care este sensul existenţei noastre. Spre stupoarea ta, vei afla că viaţă noastră nu sfârşeşte în moarte, ci în înviere; Vei avea o dragoste şi dragostea te va face bun." vino sa vezi

PROGRAMUL SLUJBELOR

Sambata 23 Martie
8:30 Acatistul Maicii Domnului
9:00 Sfanta Liturghie
10:45 Parastas de Obste – Sambata Sfantului Teodor
18:00 Sf. Vecernie si Sf. Spovedanie
Duminca 24 Martie – Duminica Ortodoxiei
8:30 Sf. Utrenie
9:30 Acatistul Sf. Icoane a Maicii Domnului
10:00 Sf. Liturghie
12:30 Procesiune cu Sfintele Icoane
12:45 Ora de Cafea Anulata – Bordul Casei Romane
18:00 – Sf. Vecernie  Bunavestire
Luni 25 Martie – Praznicul Buneivestiri Dezlegare la Peste
8:45 Sf. Utrenie
9:30 Acatistul Sf. Icoane a Maicii Domnului
10:00 Sf. Liturghie
Vineri 29 Martie
18:00 Sf. Liturghie a Darurilor mai inainte Sfintite
Sambata 30 Martie
8:30 Acatistul Maicii Domnului
9:00 Sfanta Liturghie
10:45 Parastas de Obste 
18:00 Sf. Vecernie si Sf. Spovedanie

 

2024 CHURCH CALENDAR

English / Romanian

Viaţa Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca

Taina împărătească bine este a o păzi, iar lucrurile lui Dumnezeu este cuviincios şi slăvit a le descoperi şi a le propovădui. Pentru că a nu păzi tainele împărăteşti este…

Cum a apărut primul acatist din istoria Bisericii noastre?

Acatistul Bunei Vestiri este un splendid imn de laudă la adresa Sfintei Fecioare, alcătuit din 13 condace şi 12 icoase care descriu şi preamăresc diferitele episoade din viața Maicii Domnului, începând cu momentul Bunei Vestiri. Deși compunerea lui este…

Viața Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință

Sceptrul împărăției Romei luându-l cu nevrednicie păgânul Dioclețian, foarte mult se silea la necurata slujbă idolească. El mai întâi cinstea pe Apolon vrăjitorul, ca și cum i-ar fi fost mai…

Dialogul dintre diavoli și preoți la Taina Sfântului Maslu la M. Sihăstria

Un caz deosebit s-a petrecut și la Mănăstirea Sihăstria din județul Neamț, în zilele de 24-29 ianuarie 1993. O tânără creștină din părțile Dâmboviței, chinuită de duhuri rele datorită unei…

Taina Sfântului Maslu – rânduială și semnificație

Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn întru numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav,  şi-l…

SCARA FERICIRILOR: Cele 9 Fericiri evanghelice talcuite de Parintele Rafail Noica. CE ESTE PATIMA? CE ESTE REALISMUL DUHOVNICESC?

“Mantuitorul descrie calatoria diferitelor trepte ale pocaintei ca fiind fericiri. Ca asta si este. Noi toti cautam fericirea si niciunul dintre noi – nici noi, nici stramosii nostri – nu am stiut s-o gasim…

LAMININ – CRUCEA DIN CORPUL TAU!

PUBLICAT APRILIE 18, 2020 OVIDIU YANG FacebookTwitterWhatsAppEmail Ce a fost inainte sa fii tu? Unde se vede dovada ca, mana lui Dumnezeu sau a Creatorului sau cum ii spui tu Marelui Arhitect…

Viața Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica + 11 Aprilie

Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica s-a născut la 7 octombrie, 1787 în București, aproape de biserica Sfântul Visarion. Din sfântul botez a primit numele de Constantin. Părinții săi se…

Istoria lemnului Crucii pe care a fost răstignit Iisus Hristos

În decursul veacurilor, tradiția creștină a modelat și a transmis din generație în generație o impresionantă și tulburătoare istorie, a lemnului din care a fost făcută Sfânta Cruce, unul dintre…

Indreptar de Spovedanie – Valeriu Gafencu

Spovedanie

CE ESTE PĂCATUL?
Păcatul este călcarea Legii lui Dumnezeu, căl­care voită sau nevoită, cu ştiinţă sau fără ştiin­ţă, cu fapta, cu cuvântul, cu gândul. Păcatul este necinstirea adusă lui Dumnezeu, ocară, dispreţuire, defăimare, nerecunoaştere şi vătă­mare adusă fiinţei Dumnezeieşti, dintr-un senti­ment egoist. Păcatul este necredinţă şi neîn­credere în Dumnezeu, în legea Lui şi prea multă credinţă şi încredere în sine, până acolo ca omul să-şi fie singur lege, pentru că de în­dată ce ai călcat Legea lui Dumnezeu ai urmat o altă Lege, fie a ta, fie a Diavolului. Păcatul este a doua răstignire adusă Mântuitorului, căci prin păcat se reînnoiesc toate batjocurile de altădată şi toate bătăile primite. Piroanele, suliţa, spinii, prin păcat Mântuitorul le simte din nou. Acum, însă, nu mai sunt bătute de cei ce-L defăimau şi strigau: „Să Se răstignească, să Se răstignească…”,

continuare …